Újbudai Judo Sportegyesület

 

Az Újbudai Judo Sportegyesület története

Az Újbudai Judo Sportegyesület (korábbi nevén a Team Judo Club Sportegyesület) 2004-ben alakult Budapest XI. kerületében a judo sport iránt elkötelezett, szakmailag felkészült sportolók és edzők részvételével, azzal a céllal, hogy Budán a judo verseny-, diák- és szabadidősportot űzőknek megfelelő hátteret, edzőhelyet biztosítson, a sportágat népszerűsítse és fejlessze. Az Egyesület sokáig nem rendelkezett saját edzőközponttal, az edzéseket a Gazdagrét-Csíkihegyek Általános Iskola (1118 Budapest, Csíki-hegyek u. 13-15.) bérelt ingatlanban illetve a Budai Régióban vezetett tanfolyamos judo edzések iskolákban és óvodákban valósultak meg, ahol a Sportegyesület átlagosan több mint 200 fő edzés lehetőségét biztosította az óvodáskorúaktól a felnőttekig. A Sportegyesület elnöke Bere Tamás 7 szeres magyar bajnok, szakmai igazgatója Hadfi Dániel Európa-bajnok, olimpikon judós, akik mellett 6 állandó okleveles edző segíti és oktatja a sportolókat a Magyar Judo Szövetség és a XI. Kerület Újbuda Önkormányzata szoros együttműködésével és támogatásával. Az Újbudai Judo Sportegyesületben a rendszeres edzések, az utánpótlás nevelés és versenyek rendezésén túl jelentős, a sportág szerepét erősítő, fejlesztő tevékenység is folyik, melynek eredménye alapján Hadfi Dániel és Bere Tamás kifejlesztette az AJT rendszert (Additional Judo Training / Kiegészítő Judo Edzés), mely más sportágak részére nyújt specifikus, judóra épülő kiegészítő fejlesztő módszert, mellyel komoly fejlődés érhető el más sportágakban.

Egyesületünk célja: A legmagasabb szintű judo oktatás biztosítása kisgyermekkortól (4. évtől) egészen a rekreációs jellegű szenior korosztályig, valamint tagjaink részére a klubélet, a hovatartozás érzésének biztosítása. 

Szakmai céljaink: 2013. évtől egyesületünk portfóliója pozitív irányú előrelépést tett. Az utánpótlás bázis nevelésén túl, szakmai indokoltság mellett, versenyeztetés irányába indultunk el, mely 2014- re el kezdte bizonyítani szakmai munkánk színvonalát Magyar Bajnoki érmek tekintetében. 2016 év elején létrejött a Vasas Judo szakosztálya, amely biztosítja versenyzőink további felkészülését. Munkánk célkitűzése a Judo sport megszerettetése az utánpótlás korosztállyal, a hobbisportként Judót űzőknek lehetőséget biztosítani a fejlődésre egy jó közösségben és a tehetséges diák korcsoportba felnövekvő fiatal versenyzők átadása a Vasas Judo szakosztályának.