Híreink

Megvan az első magyar bajnoki cím! Kurtács Zsófi a diák C-csoportos országos bajnokságon magabiztosan szerezte meg az aranyérmet.

Lezárultak a diák országos bajnoki küzdelmek, méghozzá a diák C-korcsoport százhalombattai küzdelmeivel a hétvégén, ahol a Vasas judo szakosztályának versenyzője, a 2007-es születésű Kurtács Zsófi bajnoki címet szerzett +45 kg-ban. Ez a szakosztályunk első magyar bajnoki címe.

„Zsófi nagyszerűen versenyzett, tizenkét judós közül lett aranyérmes, ami azért is érdekes, mert a fiatal lányok általában kevesebben vannak, mint a fiúk. Az egyik riválisunk edzője, aki már akkor edzőként dolgozott, amikor én ifjúsági versenyző voltam, azt mondta, nagyon szerencsések vagyunk Zsófival. Tényleg így van, ugyanis ő nemcsak meghallgatja, amit mondunk, hanem meg is érti azt. Nagyon büszkék vagyunk rá” – mondta Korányi Miklós, szakosztályunk edzője, aki mellett Makhult Mihály vesz részt a Vasas tehetségének felkészítésében.

Nem volt előjel nélküli persze az aranyérem, hiszen a rendkívül atlétikus Zsófi megnyerte a tavaszi diákolimpiát, de győzni tudott a szeptemberi rangos Atom Kupán is.

<< Vissza az előző oldalra