Additional Judo Training


Valós igény – innovatív edzésmódszer – egyéni fejlődés!

A mai látványsportágak teljesen elképzelhetetlenek kontaktusok és párharcok nélkül. Olyannyira, hogy a párharc a mérkőzés eredményét befolyásoló tényezővé lépett elő, és a játékok majdnem minden elemében megjelenik. Kemény, test-test elleni párharcot vív a kézilabdás védekező játékos a cselező támadó játékossal, hogy megállítsa a támadást. Hasonló nagy intenzitású, fogásokkal járó párharc zajlik két labdarúgó között, amikor a védő és a támadó fej-fej mellett rohan az indításért. A jégkorongban majdhogynem minden másodpercre jut egy rendkívül erős vállal történő ütközés. A játékosok párharcolnak felugrásos lövés közben, vagy a befordulásért beállóként kézilabdában, fejelés előtti helyezkedéskor és felugrás közben a levegőben a fejelésért, egyáltalán a labda megtartásáért a labdarúgásban, és a korong visszaszerzéséért jégkorongban.

Mindezidáig azonban a játékosoknak nem volt lehetőségük arra, hogy kiegészítő edzésként célzottan a párharcokhoz szükséges funkcionális erőt, mentális jelenlétet, technikát és taktikát fejlesszék, egymásra épülő, sportág specifikus, teljesen kidolgozott rendszerben. A jogosan felmerülő igény hozta életre az AJT-t, melynek segítségével a játékosok megtanulhatnak mindent, ami a párharcokhoz szükséges, és ennek erőnléti és mentális többletét sportáguk minden más területén is kamatoztatni tudják. Az AJT célja az, hogy az programban résztvevő játékosok megtanulják és begyakorolják az általános és sportági párharcaik megnyeréséhez szükséges elemeket, illetve hogy megszerezzék az ehhez szükséges erőnlétet és mentális többletet.

A párharcokhoz természetesen hozzátartozik a prevenció is. Programunk megtanítja a játékosokat, hogy az általánosságban és a sportágukban speciálisan előforduló helyzetekből hogyan tudnak sérülés nélkül kijönni, miképpen tudnak egy rosszul kezelt, vagy vesztes szituációból a lehető leggyorsabban újra játékba kerülni. Az egyensúly és a súlypont tudatos és szituációhoz igazított mozgatása, megtartása, az alap és speciális szituációkból történő esések, illetve a lendületes mozgásokból, felugrásokból vagy hirtelen, nagy erővel érkező ütések utáni helyzetekből történő kigurulások mind olyan többletet adnak a játékos mozgásrepertoárjához, melyekkel elkerülheti a sérüléseket.

Edzéseinket képzett, jól válogatott edzők vezetik, akik nemcsak egy tematikai képzést kaptak, hanem az AJT és a Judo morális kódexét is kötelezőnek tartják magukra nézve, és nagy hangsúlyt fektetünk az egyéni küzdősportolókéhoz hasonlatos szellemi többlet átadására is.

Ha szeretnél te is egy olyan játékelemben fejlődni, ami a játék nagy részében jelen van, és nagyban befolyásolja a mérkőzések kimenetét, keress fel minket az alábbi címeken, és felvesszük veled a kapcsolatot.

web: www.ajtfit.hu

Bere Tamás – Szakmai vezető
e-mail: bere.tamas@ajtfit.com

Hadfi Dániel – Programigazgató
e-mail: hadfi.daniel@ajtfit.com